Interieurstylist | Kleuradviseur (avond)

Opleiding van 2 jaren


Omschrijving

Een interieurstylist geeft advies over de styling en decoratie van een ruimte, rekening houdend met de beschikbare materialen en de vormgeving die in een interieur kunnen worden toegepast (raamdecoratie, behang, vloer, verlichting, en de wensen van de bewoner(s)/opdrachtgever.  

Geïnspireerd door kleurpaletten en nieuwe modetendensen ontwikkel je een eigen visie en creëer je een bepaalde sfeer. Professioneel kleurdesign, vormgeving, materiaalkeuze, trends en verschillende vormen van styling staan tijdens deze creatieve vakopleiding centraal. Als stylist creëer je een bepaalde context, sfeer en stijl.

Programma

Een interieur stylen start met het opmeten en op plan uittekenen van ruimtes, het zien van kleuren en kleuren adviseren voor interieurs. Het leertraject start dan ook met een aantal modules Kleuradviseur.

Modules Kleuradviseur

1.Module manueel schetsen en tekenen (8 lessen)

2.Module kleurenleer, moodbords, visuele communicatie en trends (11 lessen)

3.Module kleurgebruik in interieur en kleuradvies geven (13 lessen)

=> na deze 3 modules kan je kiezen: of de eindproef Kleuradviseur afleggen en getuigschrift Kleuradviseur behalen of verder studeren om de eindproef  Interieurstylist te behalen

Modules Interieurstylist

4.Module digitaal tekenen met Sketch Up (12 lessen)

5.Module interieurstyling (17 lessen)

6. Project Interieurstyling (5 lessen)

Na deze 3 modules, ben je klaar voor de eindproef Interieurstylist en het behalen van het getuigschrift Interieurstylist.

Elke module is vrijstelbaar op aantonen van eerder verworven kennis of ervaring. Wie denkt in aanmerking te komen voor een vrijstelling voor een module, kan deze aanvragen bij  inschrijving. We onderzoeken je aanvraag en vertellen je welke modules je al dan niet nog moet volgen.

Wil je focussen op een type ruimte, type styling? Ga dan als interieurstylist voor een specialisatiemodule.

1.Module fotostyling (6 lessen)

2.Module eventstyling (6 lessen)

3.Module business-styling (6 lessen)

4.Module vastgoedstyling (6 lessen)

5.Module textieladvies (6 lessen)

Methodologie

Blended learning. De lessen hebben veelal fysiek op de campus plaats, maar soms ook online via een leerplatform.  Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Buiten de lessen werk je aan je projecten en opdrachten. (voorzie hiervoor ongeveer 4 uren per week)

Voor wie is deze opleiding bestemd

  • Je bent minimum 18 jaar of wordt 18 jaar in het jaar dat de cursus van start gaat.
  • Je wil in de toekomst als zelfstandig interieurstylist van start gaan. Of als freelancer bij interieurontwerpers of interieurarchitecten. Of je wil in dienst treden bij grotere woning- en meubelzaken.
  • Je bent interieurinrichter, kleuradviseur, verkoper in een verfwinkel, huisschilder, meubelverkoper (keuken, badkamers,meubelen), etaleur, verkoper in een stoffenzaak, decoratiewinkel en je wil je klanten meer service kunnen bieden.

Voorkennis

Je moet met een pc/laptop kunnen werken. Enig ruimtelijk inzicht is welkom.

Docent

Interieurstylistes Fabienne Van Brabant (IKAB), Geertruide Devillé (Studio-Id), interieurarchitecten Igor Vinck (Vinck interieur) , interieurinrichter Joeri Deleener (3DDeleener), Merel 't Hart (fotografe), Julie Van Hermelryck (CouleurCouleur)

Bijkomende info

De lessen hebben plaats op weekdagen van 18.30 tot 22 uur.

De lesdagen zijn vooraf bepaald in een lessenrooster maar kunnen steeds wijzigen. Hiervan wordt je tijdig verwittigd.

Er zijn één tot twee vaste lesdagen per week.

Er zijn een paar studiebezoeken op andere dagen dan de lesdag. Je krijgt hier tijdig melding van.

Buiten de lesuren zal je ongeveer minstens 4 uren per week werk hebben aan opdrachten.

Getuigschrift

Wanneer je deze opleiding met succes beëindigt, ontvangt je een officieel getuigschrift erkend door de Vlaamse gemeenschap.

Het getuigschrift wordt je enkel toegekend indien je slaagde voor de examens van de verschillende modules en een eindproef indiende en met succes verdedigde voor een jury.

Indien je de opleiding combineert met de opleiding Basiskennis Bedrijfsbeheer, dan ontvang je een diploma.