Opleiding van 1 jaar
Droom je ervan je eigen ijssalon of tearoom te openen?
In deze opleiding leer je de kneepjes van het vak om met je liefde voor ijs op een professionele manier aan de slag te gaan. Je leert met de juiste grondstoffen kwalitatief ijs maken en zal ontdekken hoe je ijs onder andere kan gebruiken om de lekkerste ijstaarten en ijspralines te creëren.
Daarnaast leer je ook de lekkerste warme en koude nagerechten maken.
Basis ijsbereiding (36u)
Het beroep ijsbereider
•Sector- en beroepsorganisaties
•Tendensen en trends
•Duurzaamheid en lokale economie
Uitrusting van de ijsbereider
•Kledij en PBM’s
•Kleine en grote materialen
•Toestellen en machines
•Innovatie in het ijsatelier
Product- en grondstoffen-kennis
•Producten die een ijsbereider produceert
•Grondstoffen en ingrediënten
•De ecologische voetafdruk verkleinen
•Aroma’s
•Additieven en halffabricaten
•Likeuren en alcohol
•Allergenen
•Bewaren en etiketteren
Basis ijsbereidingen
•Geturbineerde ijssoorten
•Sorbets
•Fruitmixen en purees verwerken in ijs
•Basis afwerking en garnering
Basis Hygiëne en veiligheid (24u) (e-learning + virtual classroom & klassikaal)
HACCP en voedselhygiëne
Ijsspecialiteiten en –taarten (44u)
Beheer en organisatie van het atelier
(Maximaal geïntegreerd in de praktijklessen)
Praktijk ijsspecialiteiten en -taarten
Belangrijk! De opleiding vindt plaats op woensdagavond van 18u tot 21u30 op de campus te Ukkel.
Er is geen voorkennis vereist.
Indien je slaagt voor deze opleiding ontvang je een officieel getuigschrift erkend door de Vlaamse overheid.
Opleiding van 1 jaar